به مناسبت هفته جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن ویژه دانش‌آموزان دبیرستانی

همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن ویژه دانش‌آموزان دبیرستانی شهر تهران به مناسبت هفته جهانی فضا در روز  پنجشنبه ۱۷ مهرماه ۱۳۹۳، از سوی پژوهشگاه فضایی ایران با همکاری سازمان آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد.

به مناسبت هفته  جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

در این همایش قائم مقام سازمان فضایی ایران، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، مسئولان سازمان آموزش و پرورش شهر تهران و دانش آموزان دبیرستانی مناطق ۱۹ گانه آموزش و پرورش شهر تهران حضور یافتند.

همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن با اهداف ایجاد فرصت آموزش در زمینه علوم و فناوری‌های فضایی و دستاوردهای حاصل از آن، ترویج نقش موثر این دستاوردها در زندگی روزمره، تأمین نیروی انسانی آینده با ترغیب دانش‌آموزان نسبت به این رشته، و به ویژه آشناسازی دانش آموزان با دستاوردهای ارزنده کشور عزیزمان ایران در حوزه فناوری‌های فضایی برگزار شد.

در این همایش چگونگی پرتاب کاوشگرهای پیشگام و فرگام به عنوان  دو دستاورد مهم فضایی کشور و پژوهشگاه فضایی ایران در حوزه زیست فضا و ارسال موجود زنده به فضا تشریح و شرکت کنندگان با اولین میمون‌های فضا نورد ایرانی از نزدیک دیدار نمودند.

در همایش آشنایی با علوم و فناوری فضایی و کاربردهای آن، موضوعاتی چون آشنایی با مفاهیم فضا، کاربردهای عمومی ماهواره‌های ناوبری و اعجاز قرآن در آیات مرتبط به فضا مورد بحث قرار گرفت.

به مناسبت هفته  جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

قابل ذکر است علاوه بر نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشگاه فضایی ایران که در حاشیه همایش برای بازدید  برگزار شده بود، برنامه رصد خورشید و آشنایی با فعالیت‌های نجومی نیز برای دانش آموزان ارائه شد.

به مناسبت هفته  جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

خاطر نشان می‌شود پژوهشگاه فضایی ایران با دارا بودن شش پژوهشکده و ۲۱ گروه پژوهشی یکی از فعالان اصلی در حوزه فناوری‌های فضایی کشور است که هر ساله به مناسب هفته جهانی فضا برنامه‌هایی را برای ترویج علوم و فناوری‌های فضایی برای عامه مردم برگزار می‌نماید.

هفته جهانی فضا نیز رویدادی جهانی است که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در تاریخ ۶ دسامبر ۱۹۹۹ برابر با ۱۵ آذر ۱۳۷۸ معرفی شده است. این هفته  از روزهای ۴ تا۱۰ اکتبر برابر با ۱۲ تا ۱۸ مهر ماه است که   سازمان‌ها و نهادهای فضایی در سراسر دنیا در طول این هفته دستاوردهای علوم و فناوری‌های فضایی و نقش آنها در به   بود زندگی بشر را  معرفی و مورد تجلیل قرار می‌دهند. امسال پانزدهمین دوره هفته جهانی فضا ایت  و شعار آن " فضا: راهنای راه" تعین شده است.موضوع محوری امسال سامانه‌های ماهواره‌ای ناوبری جهانی است که ابزارهایی جدبد با فواید روزافزون در زندگی مردم هستند.

به مناسبت هفته  جهانی فضا در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد

سامانه‌های ماهواره‌ای ناوبری جهانی دارای دقت زیاد و پوشش جهانی بوده و در هر شرایط جوی قادر به خدمت دهی هستند. فواید این سامانه‌ها در صنایع هوایی، دریایی، حمل و نقل زمینی، نقشه برداری و تولید نقشه، کشاورزی، شبکه‌های برق و مخابرات و اخطار بلایا و کمک رسانی اضطراری در حال گسترش است.