در نشست ضرورت‌ها، نقش و جایگاه سیستم‌های کیفیت و ایمنی در پروژه‌های فضایی بیان شد:

پژوهشگاه فضایی ایران تنها مرجع تدوین استانداردهای ملی فضایی در ایران

نشست ضرورت‌ها، نقش و جایگاه سیستم‌های کیفیت و ایمنی در پروژه‌های فضایی، به مناسبت هفته جهانی فضا، امروز سه شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۳ در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد.

در این نشست رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، مدیران و مسئولان حوزه فضایی کشور، روسای پژوهشکده‌های زیر مجموعه و کارشناسان و متخصصان فضایی پژوهشگاه فضایی ایران حضور داشتند.

نشست ضرورت‌ها، نقش و جایگاه سیستم‌های کیفیت و ایمنی در پروژه‌های فضایی با همت معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران و با هدف فرهنگ سازی، افزایش سطح دانش و نهادینه نمودن مفاهیم کیفیت و ایمنی در پروژه‌های فضایی برگزار شد.

در سخنرانی آغازین این نشست سرپرست معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران ضمن اشاره به اهمیت موضوع تضمین کیفیت درپروژه‌های فضایی اظهار داشت که پژوهشگاه فضایی ایران از سوی سازمان ملی استاندار ایران به عنوان تنها مرجع تدوین استاندارد ملی فضایی در کشور شناخته شده است.

در پی اعلام این خبر احمد رضا چاوشی، سرپرست معاونت تضمین کیفیت و ایمنی، از متخصصین فضایی کشور به ویژه در حوزه دانشگاه‌ها برای تدوین استاندارهای ملی فضایی درخواست همکاری نمود. وی گفت با تدوین این استاندارها امیدوار است که در چند سال آینده استاندارهای فضایی ملی در تمام پروژه‌ها و محصولات فضایی به کار گرفته شود.

سرپرست معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران ملاک اصلی استاندارد در پروژه‌های فضایی ایران را استاندارهای فضایی اروپا عنوان نمود. وی دلیل این انتخاب را تجربه ۳۰ ساله اروپاییان در دانش، تحقیقات و صنعت فضایی، تهیه این استاندارهای توسط صنایع و آژانس‌های فضایی و پذیرفته شدن آنها از سوی تمامی مشتریان بیان کرد.

احمد رضا چاوشی همچنین با اشاره به دستاوردهای معاونت تضمین کیفیت و ایمنی پژوهشگاه فضایی ایران گفت: این معاونت برخی از استاندارهای فضایی اروپایی را به استاندارهای قابل فهم تبدیل و استاندارهای بومی تدوین نموده و برای داوری در اختیار متخصصان گذاشته است. همچنین وی بیان داشت که دستورالعمل‌های عمومی در حوزه‌های مرتبط به امور فضایی مثل محیط زیست، ایمنی حریق و غیره نیز در این معاونت تدوین شده است.

در ادامه این نشست مقالاتی در خصوص راهبردهای سازمانی و فنی برای ایجاد نظام تضمین کیفیت محصول در پروژه‌ها، کمی کردن ارزیابی کیفیت پروژه‌ها و ایمنی سیستم در پروژه‌های فضایی ارائه شد.
    پس از آن نیز دو موضوع دیگر با عناوین الزامات کیفی مراکز آزمون‌های محصولات فضایی و اهمیت محیط زیست در پروژه‌های فضایی مطرح شد.