ایران طلایه‌دار فعالیت‌های فضایی در خاورمیانه است

معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: فعلا ما طلایه دار فعالیت‌های فضایی در خاورمیانه‌ایم. ایران طلایه‌دار فعالیت‌های فضایی در خاورمیانه است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، الهام امین زاده معاون حقوقی رئیس جمهور در حاشیه مراسم هفته جهانی فضا در جمع خبرنگاران با اشاره به سرمایه گذاری های عظیم برخی از کشورهای منطقه برای فرستادن ماهواره به فضا، اظهار داشت: فعلا ما طلایه دار فعالیت‌های فضایی در خاورمیانه‌ایم که ضرورت دارد فعالیت‌های تکنولوژی و حقوقی فضایی را شدت ببخشیم تا همسایگان گوی سبقت را از ما نگیرند.

وی ادامه داد: یکی از لوازم این موضوع تدوین برنامه برای کشور است و هم اکنون برنامه ششم توسعه در حال تدوین است. ما باید نگاه کنیم که تا ۵ سال آینده می‌خواهیم در کدام قله بایستیم؛ پیش بینی ما این است که برنامه ششم در حوزه فضا به گونه‌ای تنظیم کنیم که ما در قله افتخارات فضایی همچنان جایگاه خود را حفظ کنیم.

معاون حقوقی رئیس جمهور در خصوص سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه فضا، گفت: در حوزه بخش خصوصی سرمایه گذاران خارجی مایل هستند خارج از محدوده‌های دولتی سرمایه کنند و اگر موفق به جذب سرمایه گذاری خارجی شویم، می‌توانیم امیدوار به اشتغالزایی و ارتقای حوزه فناوری فضایی باشیم.

امین زاده ادامه داد: اگر ما در صنعت فضایی هم اکنون سرمایه گذاری کنیم، ۵ تا ۶ سال آینده می‌توانیم چند برابر آن را عاید خود کنیم.

وی در زمینه ایجاد بستر حقوقی لازم در عرصه فضا گفت: بستر لازم این را می‌طلبد که حقوقدانان و فناوران ما در عرصه بین الملل در مجامع بین المللی مجهز به علم حقوقی و تکنولوژی باشند. یعنی اگر در عرصه فضایی و معاهدات بین المللی که تنظیم می‌شود، ایران حضور فعال داشته باشد، می‌توان امیدوار بود که فضا برای فعالیت‌های صلح آمیز استفاده شود.

معاون حقوقی رئیس جمهور یادآور شد: باید قوانینی پیش بینی شود که همه کشورها عادلانه و مساوی از فضا بهره مند شوند.

امین زاده در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید چه اتفاقی ممکن است برعلیه فناوری فضایی ایران در دنیا شکل بگیرد که به سیاست خارجی ایران فشار وارد کند، تصریح کرد: ما سعی می‌کنیم پیش بینی مثبت داشته باشیم. ولی باید به قواعد حقوقی مجهز باشیم. ممکن است گاهی این تهمت را بزنند که فعالیت فضایی شما غیرصلح آمیز است و به انحای مختلف بخواهند جلوی فعالیت فضایی ما را بگیرند. اما اگر به حقوق خود مسلط باشیم، هیچ کشوری نمی‌تواند جلوی فعالیت ما را بگیرد.