برگزاری دوره آموزشی "سیستم‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای و کاربردهای آن"

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، دوره آموزشی "سیستم‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای و کاربردهای آن" در روزهای ۴ تا ۱۲ شهریور سال جاری در شهر جاکارتا پایتخت اندونزی به صورت مشترک توسط سازمان همکاری‌های فضایی آسیا و اقیانوسیه (اپسکو) و سازمان هوا و فضای اندونزی (LAPAN) برگزار شد.

برگزاری دوره آموزشی "سیستم‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای و کاربردهای آن"

در این دوره که مدرسان آن همگی از کشور چین و از بین اساتید دانشگاهی و متخصصان صنایع انتخاب شده بودند، دو نفر از کارشناسان ایرانی نیز به عنوان نماینده شرکت نمودند.

در کلاس‌های فشرده برگزار شده، مبانی و کاربردهای GNSS تشریح و در قالب مثال‌های عملی تبیین شد. تمرکز دوره بر ویژگی‌ها، وجوه تمایز و کاربردهای سامانه ناوبری ماهواره‌ای چین (BeiDou) بود.

در دهه‌های اخیر سیستم جهانی تعیین موقعیت و ناوبری ماهواره‌ای (GNSS) به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفت به سرعت در حال توسعه است. کاربردهای مختلف این سیستم در تعیین موقعیت دقیق، ناوبری، مدیریت بحران، کاهش ریسک و توسعه پایدار موجب توجه ویژه کشورهای مختلف به این فناوری شده است.

برگزاری دوره آموزشی "سیستم‌های تعیین موقعیت ماهواره‌ای و کاربردهای آن"

سازمان همکاری‌های فضایی آسیا- اقیانوسیه (اپسکو) نیز به عنوان یک سازمان بین‌المللی فعال در حوزه فناوری‌های فضایی و کاربردهای آن، در راستای معرفی و توسعه فناوری فضایی در کشورهای عضو، توجه به فناوری GNSS را در اولویت‌های اصلی خود قرار داده است و در سال‌های اخیر دوره‌های آموزشی بلند مدت و کوتاه مدت متعددی را با همکاری کشورهای عضو برگزار نموده است.
    عناوین مطرح شده در این دوره به شرح ذیل بوده است:

-    تاریخچه توسعه GNSS
    -    مبانی و اصول GNSS