پنجمین کارگاه آموزشی بین‌المللی کاربران GOCE

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی اروپا⑴ پنجمین کارگاه آموزشی بین‌المللی کاربران GOCE⑵ را در روزهای ۷-۴ آذرماه ۱۳۹۳ در شهر پاریس فرانسه برگزار خواهد کرد. پنجمین کارگاه آموزشی بین‌المللی کاربران GOCE

ماهواره GOCE به مدت ۱۷۰۰ روز و در ارتفاع ۲۲۵ کیلومتری، به مجموعه داده‌های منحصربه‌فردی در زمینه ساختار سه‌بعدی میدان گرانش زمین دست پیدا کرده است. در زمان فاز ورود مجدد، داده‌های مربوط به ارتفاعات پایین‌تر نیز تا زمان آخرین ارتباط زمینی GOCE که ارتفاع کم‌تر از ۱۲۰ کیلومتر بوده، جمع‌آوری شده است. تمامی داده‌های علمی به دست آمده از ماهواره GOCE هم اکنون در دسترس جامعه کاربران قرار داشته و داده‌های به دست آمده تا پایان مأموریت نوامبر ۲۰۱۳ نیز تا پایان تابستان منتشر خواهد شد. مقیاس‌های گردایان گرانش به دست آمده از GOCE به حتم منابع اطلاعاتی کاملاً جدیدی را در اختیار جامعه علمی زمین قرار خواهد داد.

علاوه بر این، شتاب‌سنج‌های فوق حساس GOCE کارآیی زیادی در کاربردهای جدید از جمله تغییرات میدان گرانشی زمانی، اندازه‌گیری چگالی و بادهای اتمسفر، مکانیزم‌های اتصال در ترموسفر، یونوسفر و مگنتوسفر، و همچنین ردیابی امواج آکوستیک دارند.

هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی ارائه و به بحث گذاشتن کشفیات جدید در زمینه‌های مختلف، از جمله موارد زیر است:
    •    محصولات علمی جدید GOCE، مدل‌های میدان گرانش و مجموعه‌ داده‌های گرادیان گرانش
    •    اقیانوس شناسی
    •    ژئودزی
    •    آیرونومی
    •    مأموریت‌های آتی مربوط به میدان گرانش

مهلت ارسال چکیده آثار برای شرکت در این کارگاه آموزشی تا تاریخ ۳ شهریور ۱۳۹۳ و مهلت ثبت نام (رایگان) تا تاریخ ۱۶ مهر ۱۳۹۳ است.

منبع: http://www.goce2014.org/

⑴ European Space Agency (ESA)
    ⑵ Gravity Field and Steady-State Ocean Circulation Explorer (GOCE)