کنفرانس بین‌المللی IEEE ۲۰۱۴ با موضوع وایرلس در فضا و محیط‌های دشوار برای زندگی

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، سازمان فضایی اروپا⑴ کنفرانس بین‌المللی IEEE ۲۰۱۴⑵ را با عنوان "وایرلس در فضا و محیط‌های دشوار برای زندگی" در روزهای ۹-۸ آبان ۱۳۹۳ در شهر نوردویک در هلند برگزار می‌کند.

موضوعات سنجشی و مخابراتی نقش مهمی در پروازهای فضایی و به خصوص در محیط‌های دشوار برای زندگی مثل سطح سیارات، وسایل نقلیه فضایی و اقامتگاه‌های فضایی دارند. چالش‌های متعددی که در سنجش و مخابرات فضایی اتفاق می‌افتند بسیار متفاوت بوده و در بسیاری از موارد همان چالش‌هایی هستند که در نمونه‌های زمینی  و در محیط‌های دشوار برای زندگی اتفاق می‌افتند (مثل محیط‌های بسیار گرم یا بسیار سرد، محیط‌های دارای فشار بسیار بالا یا بسیار پایین، و نیروگاه‌های هسته‌ای، تجهیزات دوار سرعت بالا، پلت‌فرم‌ها و خط لوله‌های نفت و گاز و غیره).

تمامی این محیط‌ها، چالش‌های معنی‌داری را در سنجش و مخابرات وایرلس نوری یا فرکانس‌های رادیویی ایجاد نموده و دستیابی به راه‌کارهای مقرون به صرفه و کارآمد در مورد آن‌ها مستلزم به‌کارگیری فناوری‌های نوین است.

با وجود این‌که در محیط‌های مختلف، چالش‌های مختلفی اتفاق می‌افتد، می‌توان از بسیاری از راه‌کارهای به دست آمده از فناوری‌های سنجشی، مخابراتی و پردازش سیگنال آماری در این محیط‌های مختلف استفاده کرد و درک مشکلات و راه‌کارهای به کار گرفته شده در محیط‌های مختلف به محققین کاربردهای فضایی کمک زیادی خواهد کرد.

در این کنفرانس، بازرسان ناسا، سازمان فضایی کانادا، سازمان فضایی اروپا و دیگر سازمان‌های فضایی و همچنین محققین صنعتی و دانشگاهی برای درک و حل مشکلات مربوط به سنجش و مخابرات وایرلس در فضا و دیگر محیط‌های دشوار برای زندگی گرد هم می‌آیند.

منبع: http://sites.ieee.org/wisee/

⑴ European Space Agency (ESA)
    ⑵ Institute of Electrical and Electronics Engineers