رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی

دست‌یابی به فناوری فضایی زمینه‌ساز ارتقای اقتدار ملی

مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی تشعشعات  فضایی ایران در بعد از ظهر چهارشنبه مورخ ۱۳۹۲,۱۰,۴ در پژوهشگاه فضایی ایران با حضور متولیان و متخصصان عرصه تشعشعات فضایی کشور  برگزار شد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی  ، مقالات برتر معرفی و به پدیدآورندگان این آثار لوح تقدیر و تندیس اهدا شد.

مقالات برتر این کنفرانس عبارت بودند از:

۱) طراحی و ایجاد یک برنامه جامع شبیه ساز پلاسما

۲) مطالعه ساختار تشریحی در گیاهان C3  و C4 تحت تاثیر میدان‌های الکترومغناطیسی

۳) اندازه گیری و مطالعه اثر تابش الکترون‌ها و پرتوهای گاما بر پارامترهای الکتریکی سلول‌های خورشیدی

در این کنفرانس همچنین  مقاله شبیه سازی آشکارسازهای نیمه رسانا سیلیسیومی تحت تشعشعات ذرات باردار سنگین که در قالب پوستر ارائه شده بود.، به عنوان پوستر برگزیده انتخاب شد.

در مراسم اختتامیه سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی ایران،  همچنین دکتر حسن کریمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران طی سخنانی  به برنامه راهبردی ارسال اولین ماهواره مخابراتی عملیاتی ملی به مدار ژئو (GEO)  و برنامه راهبردی اعزام  انسان به فضا اشاره کرد و مراحل این برنامه‌ها را برشمرد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار داشت: در برنامه راهبردی ارسال اولین ماهواره مخابراتی به مدارGEO  ، گام اول توسعه فناوری‌های اصلی موردنیاز، گام دوم تثبیت فناوری‌ها در سامانه‌های اصلی و گام سوم  قراردادن  ماهواره مخابراتی در  مدار  GEO با دو  ترانسپوندر است .

وی یادآور شد برنامه راهبردی اعزام انسان به فضا شامل سه محور کلی کاوشگرهای حامل موجود زنده، محموله های بازگشتی و انسان مدارگرد است.

دکتر حسن کریمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران  در این مراسم به مروری بر برنامه های فضایی کشور پرداخت و گفت: دست یابی به فضا و فناوری‌های فضایی زمینه ساز تحقق اهداف مهمی چون ارتقای اقتدار ملی، توسعه پایدار و استفاده موثر از موقعیت ها و ظرفیت های فضایی در سطوح منطقه ای و بین‌المللی است.

وی در ادامه  با اشاره به اثر بخشی بین المللی بخش فضایی کشور به جایگاه مراکز فضایی کشورها پرداخت و یادآور شد در اکثر کشورها سازمان‌های فضایی مستقیما زیر نظر رئیس جمهور یا نخست وزیر آن کشور فعالیت دارند.

سپس دکتر کریمی به روند تصاعدی کشورهای همسایه در استفاده از فضا برای امنیت ملی پرداخت و گفت: کشورهای همسایه تلاش گسترده ای برای افزایش سهم مالکیت خود در دارایی‌های فضایی مانند ثبت نقاط مداری و تعداد ماهواره‌های در مدار و مشارکت فعال با سازمان‌های فضایی منطقه‌ای و بین المللی به عمل می‌آوردند که ایران نیز با توجه به پتانسیل‌های موجود در کشور  باید در این زمینه پیشتاز باشد.

وی یادآورد شد در حال حاضر، استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای برای امنیت ملی شامل حوزه‌های مدیریت بحران و  تصمیم سازی در حوزه‌های دیگر ضروری است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران به دلایل کشور برای ورود به عرصه فضا اشاره کرد و اظهار داشت: شدت رشد و گسترش استفاده از مزیت‌های خدمات فضایی برای امنیت ملی کشور و روند تصاعدی کشورهای همسایه در استفاده از فضا برای امنیت ملی از دلایل ضرورت توجه ویژه کشور به این عرصه است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران به بحث رویکردها در توسعه راهبردهای فضایی ایران در زمان حال پرداخت و گفت: سازماندهی متناسب با فرآیند بومی سازی فناوری‌های فضایی و رسوب دانش آن در کشور، تمرکز بر بومی سازی فناوری فضایی در راستای ارائه خدمات فضایی پایدار و تدوین اهداف کلان فضایی کشور در افق ایران ۱۴۰۴ مستند بر اسناد بالا دستی، از جمله این رویکردها است.

وی یادآور شد در سند جامع توسعه هوا فضای کشور، اهداف فضایی در پنج سرفصل پیش بینی شده است که عبارتند از علوم  و اکتشافات فضایی، سنجش از دور و مشاهده زمین، مخابرات ماهواره‌ای، ناوبری و موقعیت یابی و زیست فضا که سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران در این زمینه‌ها فعال هستند.

سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی با معرفی برترین مقالات و پوستر برگزیده در چهارم دی ماه سال‌جاری به کار خود پایان داد. شایان ذکر است آثار برگزیده شده این کنفرانس در سایت علمی سیویلیکا، مرجع دانش محققان و دانشمندان ایرانی منتشر خواهد شد.

خاطر نشان می‌سازد  در جنب این کنفرانس دو کارگاه آموزشی شامل حفاظت در برابر امواج رادیویی و ماکرویو و آشنایی با محیط تشعشعی فضا برگزار شد.