در سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی ایران

میزگرد تشعشعات فضایی برگزار شد

در دومین روز کنفرانس ملی تشعشات فضایی ایران در چهارم دی سال‌جاری، میزگردی با حضور مسئولان سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران و متخصصان و اساتید دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی  در حوزه تشعشعات فضایی برگزار شد.

در سومین کنفرانس ملی تشعشعات فضایی ایران

در این میزگرد، در باره ضرورت‌ها و راهکارهای ایجاد امکانات آزمایشگاهی در حوزه تشعشات فضایی، به یحث وبررسی پرداخته شد .

از موارد کلیدی مطرح شده در این میزگرد، اهمیت مطالعات تجربی در پروژ‌های فضایی، ضرورت تربیت نیروهای متخصص برای پروژه‌های آتی فضایی و لزوم شناسایی و استفاده میان سازمانی از تجهیزات آزمایشگاهی بود.

در این میزگرد، دکتر حمید فاضلی قائم مقام سازمان فضایی ایران سیاست‌ها و راهکارهای کلان حوزه فضایی کشور در زمینه آزمایشگاه ملی فضایی و شبکه آزمایشگاه‌های ملی فضایی را مطرح نمود و اظهار داشت سازمان فضایی ایران با توجه به هزینه‌های تجهیزآزمایشگاه‌های حوزه فضایی بر استفاده از امکانات موجود در دانشگاه‌ها و سایر مراکز تحقیقاتی تاکید و تقویت شبکه آزمایشگاهی کشور برای آزمایش سامانه‌های فضایی کوچک تا وزن ۱۰۰ کیلوگرم در برنامه‌های خود دارد و تمرکز آزمایشگاه‌های ملی فضایی که در آینده توسط سازمان فضایی تجهیز خواهد شد و امکانات ویژه و مرتبط با ماهواره‌های بزرگ از برنامه‌های این سازمان است.

در این میزگرد، متخصان و کارشناسان دست‌اندرکار پیشنهاداتی را عرصه تشعشعات فضایی ارائه نمودند که از جمله آنها امضای تفاهم‌نامه و تنظیم پروتکل‌ همکاری میان مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی به منظور استفاده متقابل از امکانات موجود این حوزه در کشور بود.

از سوی دیگر، در این میزگرد اعلام شد تجهیزات جدیدی در حوزه فضایی توسط بخش‌های فعال در این عرصه  به زودی راه اندازی شده و آماده استفاده محققان و متخصصان خواهد بود.

از دیگر تاکیدات متخصصان، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی دکترا و کارشناسی ارشد در حوزه تشعشعات فضایی توسط سازمان فضایی ایران بود.