کاوشگر پژوهش با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد

همزمان با اولین روز هفته پژوهش در ۲۳ آذر سال جاری، کاوشگر پژوهش با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد. کاوشگر پژوهش با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد

«کاوشگر پژوهش» حامل دومین میمون فضایی به منظور توسعه تحقیقات فضایی که توسط محققان و متخصصان کشورمان طراحی و ساختخ شده است،  با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد.

کاوشگر پژوهش، آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام فرگام، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل به انجام رساند.

کاوشگر پژوهش که حامل میمونی از نژاد رزوس بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع۱۲۰کیلومتر، توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.

از ویژگی های کاوشگر  پژوهش می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع  به جای سوخت جامد  اشاره کرد که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگر های قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالاتری برخوردار است .

به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.

در این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانســتند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علایم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخص های تعیین کننده وضع عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت کنند.

این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصان کشورمان این فرصت را می دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پــــزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.

خاطرنشان می سازد در بهمن۱۳۹۱دانشمندان ایرانی موفق شدند با «کاوشگر پیشگام» نخستین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی کنند.

کاوشگر پژوهش با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی شد

با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست- فضایی بیش از پیش تثبیت شد.