برترین‌های سومین دوره مسابقات «کن‌ست» ایران معرفی شدند

سومین دوره‌ مسابقات کن‌ست (ماهواره‌های قوطی) ایران با گزارش عملیات و برگزاری مراسم اختتامیه کن‌ست‌ها در محل پژوهشگاه فضایی ایران به پایان رسید. برترین‌های سومین دوره مسابقات «کن‌ست» ایران معرفی شدند

سومین دوره‌ مسابقات کن‌ست ایران که از ۱۴ بهمن ماه ۱۳۹۱ با ثبت‌نام تیم‌ها آغاز شده بود با برگزاری فاز پایانی در سه روز دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه ۲۷ تا ۲۹ آبان ماه به پایان رسید. در روز اول ضمن مراسم افتتاحیه در پژوهشگاه فضایی ایران، تیم‌ها به نمایش پوسترهای خود پرداختند. در روز دوم و در فرودگاه آزادی آبیک، عملیات کن‌ست‌ها پس از رهاسازی از بالن در ارتفاع حداکثر ۵۰۰ متری ارزیابی شده و در نهایت در روز سوم نتایج مسابقات پس از بررسی خروجی‌های تیم‌ها که در قالب ارائه‌های آن‌ها بیان شد، اعلام شد.

در این مسابقات ۱۷ تیم در چهار گروه مختلف با یکدیگر به رقابت پرداختند که در پایان در دسته‌ کلاسیک و ماموریت بررسی اتمسفر، تیم‌های شهاب ۳ از دانشگاه کاشان، همیلتون پلاس از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، صبا از پژوهشکده‌ سامانه‌های ماهواره، شهید تهرانی مقدم از دانشگاه امام حسین (ع)، آریان ۱ از واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی، متیس از دانشگاه آزاد اسلامی و کن‌ست تیم مصری SSTLABاز دانشگاه فنی قاهره به ترتیب رتبه‌های اول تا هفتم را به خود اختصاص دادند.

(تصاویر ضمیمه از دبیرخانه سومین دوره مسابقات کن ست)

در دسته‌ کلاسیک و ماموریت تصویربرداری هم دو تیم آریان ۲ از واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی و ژوبین ۱ از دانشگاه صنعتی اصفهان به ترتیب رتبه‌های اول و دوم را کسب کردند.

در دسته‌ی حرفه‌یی و ماموریت بازیابی آلفا نیز سه تیم آریان ۳ از واحد قزوین دانشگاه آزاد اسلامی و پلوتون از واحد علوم و تحقیقات تهران و شهام ۱ از واحد آشتیان دانشگاه آزاد اسلامی شرکت داشتند در رتبه‌های اول تا سوم قرار گرفتند.

در دسته‌ی حرفه‌یی و ماموریت بازگشت به محل معین نیز پنج تیم شرکت کرده‌ بودند که موفقیت به ترتیب از آن تیم‌های سیمرغ ۳ از پژوهشکده‌ی سامانه‌های ماهواره، عقاب از دانشگاه پیام‌نور مشهد، ژوبین ۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان، شهام ۲ از واحد آشتیان دانشگاه آزاد اسلامی و Rover طراحی و ساخته شده در تیم آزمایشگاه SSTLAB دانشگاه فنی قاهره از مصر شد.

تمامی شرکت‌کنندگان در فاز پایانی مسابقات، گواهینامه‌ حضور در این دوره از رقابت‌ها را دریافت کردند و همچنین از تیم‌های برتر با جوایز نقدی تقدیر شد.

گفتنی است، «کن‌ست»، محصولی هوا فضایی و یکی از ساده‌ترین سیستم‌هایی است که امکان طراحی و ساخت آن با هزینه‌های پایین در محیط دانشگاهی وجود دارد و می‌تواند به عنوان گام نخست جهت ورود دانشجویان به عرصه تحقیقات کاربردی و آکادمیک هوافضایی باشد.

عبارت «کن ست» از دو قسمت CAN به معنی قوطی (قوطی نوشابه) و SAT که مخفف Satellite به معنی ماهواره است، تشکیل می‌شود و به معنی وسیله‌ای با کارکرد مشابه ماهواره در ابعاد قوطی نوشابه است.

(تصاویر ضمیمه از دبیرخانه سومین دوره مسابقات کن ست)

«کن‌ست» به وسیله بالن یا راکت از ارتفاع معین رهاسازی شده و به کمک بخش بازیابی خود به سمت زمین باز می‌گردد. در حال حاضر چندین کشور پیشرو در عرصه هوافضا در جهان اقدام به برگزاری مسابقات کن ست می‌کنند.

نمایش گالری تصاویر در وب سایت رسمی مسابقات کن ست ایران

منبع:ایسنا