رییس پژوهشگاه فضایی ایران بر کسب جایگاه برتر فضایی در منطقه تاکید کرد

رییس پژوهشگاه فضایی ایران در چهارمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران پژوهشگاه فضایی ایران، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در محل این پژوهشگاه برگزار شد بر کسب جایگاه برتر فضایی در منطقه تاکید کرد و لازمه آن را اکتساب و توسعه دانش فنی ساخت و عملیاتی کردن ماهواره‌ها و سامانه های تحقیقاتی و مخابراتی دانست. رییس پژوهشگاه فضایی ایران بر کسب جایگاه برتر فضایی در منطقه تاکید کرد

به گزارش روابط‌عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در این مراسم، دکتر حسن حداد پور با اشاره به عملکرد این پژوهشگاه در سال گذشته اظهار داشت: تدوین برنامه راهبردی و چشم انداز و ماموریت پژوهشگاه و در کنار آن تدوین برنامه ششم توسعه ر ا جهت رسیدن به ماهواره‌های عملیاتی سنجش و مخابراتی را با موفقیت به انجام رساندیم.

دکتر حداد پور ادامه داد: در عین حال همپای دیگر نقاط دنیا سکوهای استراتوسفری را در برنامه قرار داده و نقشه راه آن را تدوین کردیم.

وی همچنین احیای حوزه پژوهشهای پایه با همکاری دانشگاه‌ها را از برنامه‌های این پژوهشگاه عنوان کرد و گفت: بدنبال تجاری سازی پژوهش‌های این حوزه هستیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در ادامه در زمینه فنی مهندسی گفت: پروزه ناهید یک در پژوهشگاه در حال انجام است و امسال عملیاتی خواهد شد.

وی گفت: قرارداد پروزه ناهید ۲ که یک ماهواره مخابراتی است در دست اقدام است و در حال حاضر طراحی اولیه و دقیق آن انجام و طبق برنامه سال آینده نهایی میشود.

حدادپور از دیگر پروژه‌های پژوهشگاه به پارس یک اشاره کرد و افزود: طراحی اولیه و دقیق ‌پروژه بلوک انتقال مداری نیز انجام شده است.

وی همچنین از تعریف و انجام فاز طراحی پروژه  بالن مخابراتی استراتوسفری خبر داد و گفت: در اینده در این زمینه اقدامات بیشتری انجام خواهیم داد.

حدادپور در ادامه به قرارداد های این پژوهشگاه اشاره کرد و افزود: علاوه بر پست و تنظیم مقررات توسعه شبکه فیبرنوری در دریا را نیز با زیرساخت در حال انجام داریم.

وی در ادامه به برنامه پژوهشگاه در برنامه ششم توسعه اشاره و گفت: اولین ماهواره سنجش عملیاتی پارس یک و ماهواره مخابراتی با حداقل ۴ ترانسپوندر را در دستور کار داریم.

حدادپور برنامه سال بعد این پژوهشگاه را پرتاب ماهواره مخابرات ناهید یک عنوان کرد و گفت: ماهواره‌های پارس یک و ناهید ۲ ، بالن استراتوسفری و مدل‌های پروازی بلوک انتقال مداری ، ساخت و عملی اتی کردن سامانه SAR هواپایه، توسعه بازار استفاده عملیاتی از ICT جز برنامه های این پژوهشگاه در سال آینده است

وی ابراز امیدواری کرد نسبت به قبل ارتباط بهتری با دانشگاه‌ها برقرار شود تا شاهد نتایج مطلوب آن بود.