برجام یک سند بین المللی است

دکتر محمود واعظی در آیین گشایش سومین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان البرز با گرامیداشت روز دانشجو گفت: امروز سالگرد روزی است که سه دانشجوی دانشگاه تهران بر سر مبارزه در راه اعتقاد و مخالفت با استبداد جان خود را فدا کردند و در زمان خفقان از مردم کشورشان حمایت کردند که این روحیه ملت ایران است. برجام یک سند بین المللی است

به گزارش خبرنگار مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی با اشاره به روز ۱۶ آذر که روز دانشجو نامیده می شود، افزود: این نشان می دهد که دانشجوی ما برای دفاع از میهن چگونه ایستادگی می کند حتی جانش را می دهد که این همان روحیه ملت است که در راه اعتقاد جانشان را فدا  می کنند.

دکتر واعظی با اشاره به جنگ تحمیلی اظهار کرد: مردم در جنگی که به ما تحمیل شده بود با همین روحیه توانستند بدون از دست دادن حتی یک سانتیمتر از خاک کشور، پیروز شوند که همین ملت در زمان تحریم های هسته ای نیز عقب نشینی نکردندو وقتی دولت تصمیم گرفت که از اصول ، اعتقادات و حقوق هسته ای ملت دفاع کند، ۳۰ ماه از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت کردند.

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT تصریح کرد: اگر در آمریکا انتخاباتی برگزار شده و در آن می گویند که برجام به نفع ایران است این دستاورد بوده است، زیرا علاوه بر کسب حقوق هسته ای، منافع اصلی کشور را برد کرده است و به عنوان بازیگر مطرح بین المللی نقش پررنگ خود را تثبیت کرده و تحریم ها نیز برداشته شده است.

دکتر واعظی برجام را یک سند بین المللی چندجانبه دانست و خاطرنشان کرد: چندین کشور برجام را امضا کرده اند و در شورای امنیت نیز به تصویب رسیده است و اینکه رییس جمهوری بگوید که من آن را قبول ندارم هیچ چیز عوض نمی شود بلکه وی مقابل دیگرانی می ایستد که آنرا امضا کرده اند و قبول دارند و اینطور نیست که آمریکا بتواند هر آنچه که می گوید را عمل کند و بدون تردید اگر بخواهد بر نظر خود پافشاری کند این ما نیستیم که ضرر می کنیم.

وی با بیان اینکه ملتی که چنین روحیه ای دارد همیشه موفق است، افزود: اگر مرور کوتاهی به ۳۷ سال گذشته بکنیم می بینیم که چه دورانی بر ما گذشته است و با همه مشکلات از آن عبور کردیم که این به دلیل داشتن ملتی بزرگ و رهبری هوشمند چه در زمان امام راحل و چه در زمان مقام معظم رهبری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات آینده ملت ایران را روشن دانست و گفت: دنیای امروز در حال تغییر است و قدرت تسلیحات نظامی جای خود را به قدرت فکر و اندیشه داده است و کسی قدرت دارد که بتواند از فکرش استفاده کند که در ادبیات سیاسی به آن قدرت نرم گویند.

دکتر واعظی با بیان اینکه اگر می خواهیم پیشرفت کنیم باید قدرت نرم اقتصادی داشته باشیم، اظهار کرد: با پژوهش و فعالیت دانش بنیان می توان قدرت نرم را بدست آورد.

وی با ذکر خاطره ای از زمان قبل انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ گفت: یادم هست که در آن دوران دکتر روحانی آنقدر از تصمیمات سلیقه ای و بدون تفکر در سفرهای استانی عصبانی بود که چطور در یک جلسه یک ساعته بیش از ۲۰۰ مصوبه بیرون می آمد در حالیکه در سفر اخیر رییس جمهوری به استان البرز در آبان ماه برای هرکدام از مصوبات چندین پیش جلسه و جلسه در قبل از آن برگزار شده بود تا تعداد مشخصی پروژه به تصویب برسد.

بالاترین مقام مسوول حوزه ICT در کشور با بیان اینکه تدبیر بر آمده از پژوهش و تحقیق است چراکه بدون فکر و پژوهش نمی توان تصمیمی بگیریم، تصریح کرد: اگر می خواهیم حرفی برای پیشرفت داشته باشیم قطعا نمی توان به مساله پژوهش به عنوان هم ارز دیگر امور نگاه کرد و حتما باید به آن نگاه ویژه ای داشت.

وی افزود: تمام تلاش دولت در سه سال و نیم گذشته این بوده که سلیقه ای تصمیمی گرفته نشود و اصرار داریم قبل از هر تصمیمی با زیرگروه ها با متخصصان و دانشگاهیان مشورت کرده و در مورد نتیجه آن تصمیم گیری صورت گیرد چرا که تدبیر را راه و روش حل مشکلات می دانیم.

دکتر واعظی با اشاره به مشکل بیکاری که جوانان کشور با آن دست به گریبان هستند گفت: امسال دولت ۷۰۰هزار شغل ایجاد کرد ولی اینقدر بیکار در کشور وجود دارد این تعداد نمود زیادی نداشت چراکه بیش از یک میلیون نفر وارد بازار کار شدند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه نام ۱۰ شرکت برتر دنیا طی ۲۰ سال گذشته بسیار تغییر کرده است، اظهار کرد: در گذشته این شرکت ها بیشتر شرکت های نفتی، بانکی و بیمه ای بوده است که اینک شرکت های IT جای آنها را گرفته اند که نه سابقه چندانی دارند و نه پول زیادی سرمایه گذاری کرده اند. ضمن اینکه بیشتر مالکان آنها را جوانانی تشکیل می دهند که دور هم جمع شده اند و شرکت هایی از قبیل گوگل، اپل و مایکروسافت را با ایده های خود راه اندازی کرده اند.

وی با بیان اینکه نگاه دانش بنیان ما را نجات می دهد افزود: در سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل در حوزه ICT ایجاد کردیم و امسال هم ۱۴۰ میلیارد تومان به وجوه اداره شده اختصاص دادیم تا بتوانیم شرکت های نوپا و استارت آپ ها را حمایت کنیم.

دکتر واعظی در پایان تصریح کرد: در استان البرز فرودگاه پیام و منطقه ویژه اقتصادی پیام را داریم که فکر می کنیم می تواند کمکی باشد برای اقتصاد استان البرز و شهرک ICT که می تواند در خدمت کسب و کار و رونق اقتصادی قرار بگیرد.