مهندس غلامرضا شافعی معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه در پژوهشگاه فضایی ایران حضور یافته و با ریاست و مدیران ارشد پژوهشگاه  دیدار و گفتگو نمود. معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه از پژوهشگاه فضایی ایران بازدید نمود

معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه در ۴ آبان سال جاری از پژوهشگاه فضایی ایران و مرکز آزمون و یکپارچه سازی سامانه‌های فضایی و پژوهشکده سامانه‌های ماهواره این پژوهشگاه بازدید نمود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران در این بازدید مهندس غلامرضا شافعی معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه در نشست با ریاست و مدیران ارشد پژوهشگاه فضایی ایران گفت برای مطالبات، ساختارها و نهادهای مرتبط به بخش فضایی کشور باید فعالیت مناسب انجام گیرد و مطالبات این حوزه باید در حوزه فرهنگ نهادینه شود تا پذیرش آن از سوی عموم و نهادهای تصمیم گیرنده آسان شود.

بنابراین گزارش، معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه از مسئولان پژوهشگاه فضایی خواست که در جایگاه کارشناسی و تخصصی بگونه‌ای در حوزه فضا برنامه‌ریزی کنند که منافع ملی مد نظر قرار گیرد و پیشنهاداتی ارائه شود که در آینده فضایی کشور کارگشا باشد.

وی همچنین افزود با عنایت به محورهای پیش‌بینی شده در برنامه ششم توسعه، لازم است پژوهشگاه فضایی ایران طرح توجیهی در حوزه فناوری فضایی با اشاره به اولویت‌ها و برنامه‌های کلیدی تهیه نموده و به سازمان برنامه بودجه ارسال نماید.

در ادامه مهندس شافعی یادآور شد سازمان برنامه و بودجه باحفظ استقلال خود، درپی تعامل منطقی و دوطرفه با دیگر دستگاه‌ها و سازمان‌ها است.

در ابتدای این دیدار، دکتر حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گزارشی از فعالیت‌های این پژوهشگاه در حوزه‌هایی ماموریتی خود ارائه نمود و اظهار امیدواری کرد این پژوهشگاه بتواند پاسخگوی مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه ماهواره‌ها باشد.

دکتر حدادپور همچنین در این دیدار به برنامه‌های پژوهشگاه فضایی ایران تا افق ۱۴۰۴ در حوزه ماهواره‌های سنجشی، ماهواره‌های مخابراتی، زیرساخت‌ها و دیگر ماموریت‌های محوله پرداخت و گفت این پژوهشگاه به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده است که فعالیت‌های پیش‌بینی شده تا پایان برنامه توسعه ششم به تحقق برسد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به برنامه‌های ماهواره‌ای ابراز امیدواری کرد پژوهشگاه فضایی ایران با برنامه ‌ریزی مناسب، کمک همه دست‌اندرکاران و پشتکار متخصصان خود بتواند دستاوردهای خوبی داشته باشد و  در شش سال آینده نیازهای کشور در حوزه ماهواره‌ای را برطرف نماید.

بنا بر این گزارش دکتر حدادپور در بحث توسعه زیر ساخت‌های فضایی که توسط پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است به مرکز آزمون و یکپارچه سازی سامانه‌های فضایی اشاره کرد و  گفت در حوزه‌های فناوری‌های نوظهور نیز پژوهشگاه فضایی ایران  طرح سامانه بالن مخابراتی را به اجرا درآورده که به زودی به بهره برداری خواهید رسید.

شایان توجه است معاون فنی و توسعه امور زیربنایی سازمان برنامه و بودجه و هیات همراه ایشان  در بازدید از مرکز آزمون و یکپارچه سازی سامانه‌های فضایی و پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران از نزدیک در جریان آزمون‌های مرتبط به ماهواره سنجشی ناهید یک، مراحل کار پروژه‌های ماهواره‌ای ناهید ۲و پارس یک قرار گرفت.

همچنین در این بازدید پروژه اینترنت اشیاء در حوزه کشاورزی مرکز فضایی پژوهشگاه فضایی ایران که در دشت مغان در دست آزمایش است، مطرح شد. هدف نهایی این پروژه بهبود مدیریت اراضی زراعی و رسیدن به حداکثر میزان تولید با صرف حداقل میزان آب است.