قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل:

رشد بالنده نیازمند حضور در عرصه بین‌المللی است

با توجه به توانمندی‌ علمی و فناوری کشور و درون‌زا بودن دانش و نوآوری در جمهوری اسلامی ایران، رشد بالنده و توسعه‌ای بیشتر مراکز فناوری، آموزشی و پژوهشی کشور نیازمند حضور فعال در عرصه جهانی و انجام فعالیت‌های بین‌المللی است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل:رشد بالنده نیازمند حضور در عرصه بین‌المللی است

دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار از پژوهشگاه فضایی ایران، با بیان مطلب فوق اظهار نمود: مراکز پژوهشی و آموزشی اگر در چارچوب یک برنامه مدون بین‌المللی نشوند، پیشرفتی نمی‌توانند داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همراه معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی این وزارت، روز سه‌شنبه مورخ ۵ مرداد سال جاری در پژوهشگاه فضایی ایران حضور یافته و با دکتر حسن حدادپور رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و دیگر مسئولان این پژوهشگاه گفت‌وگو نمود.

بنا بر این گزارش، هدف از این دیدار، توسعه همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری‌های فضایی و بررسی محورهای همکاری بوده است.

در این دیدار، ابتدا گزارش فعالیت‌ها و پروژه‌های در دست اجرای پژوهشگاه فضایی ایران و پژوهشکده‌‌های تابعه در زمینه طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی و توسعه سامانه‌های حمل و نقل فضایی ارائه و زمینه‌های همکاری با طرف‌های خارجی در خصوص شناسایی، جذب و انتقال فناوری‌های فضایی مطرح شد.

در این خصوص، دکتر حسن حدادپور آمادگی این پژوهشگاه را برای توسعه فعالیت‌های بین‌المللی در زمینه پروژه‌های ماهواره‌ای سنجشی و مخابراتی و نیز برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی بین‌المللی اعلام نمود.

در ادامه این دیدار، قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تشریح فعالیت‌های گسترده این مرکز در همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با دیگر کشورها پرداخت.

دکتر سالار آملی یادآور شد: با فعالیت‌های صورت گرفته در سال گذشته، ۱۴۰ پروژه تحقیقاتی میان مراکز دانشگاهی و پژوهشی داخل و خارج از کشور به توافق رسیده و اجرای آن آغاز شده است.

دکتر سالار آملی با اشاره به اینکه این دیدار فرصت بسیار خوبی برای آشنایی با پژوهشگاه فضایی ایران بوده است، تأکید کرد گام برداشتن در زمینه فناوری‌های نوین(HighTech) در حال حاضر از اهمیت زیادی برخوردار است و حوزه فضا نیز یکی از این زمینه‌ها است.

دکتر سالار آملی خاطرنشان کرد: در زمینه توسعه فناوری از ظرفیت‌های خوبی برخوردار هستیم اما لازم است کشش بازار در جامعه فراهم بشود. کشش فناوری‌های نوین نیز باید در سیاست‌های کلان مسئولان دیده بشود. باید در نظر گرفته شود که سرریز دانش به کجا می‌رود و گزارش ارائه شده در زمینه فعالیت‌های پژوهشگاه نشان داد که محل سرریز دانش مورد توجه بوده است.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل اظهار نمود موقعیت‌های بسیار زیادی برای همکاری‌های مشترک پژوهشگاه فضایی ایران با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه بین‌المللی وجود دارد.

وی از مسئولان پژوهشگاه خواست برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی، ابتدا برنامه پنج‌ساله خود را در حوزه بین‌الملل تدوین نمایند تا بر اساس آن، حوزه کشورهای هدف و نیز حوزه نفوذ خود را در انتقال فناوری‌های صلح‌آمیز فضایی تعیین نمایند.

در پایان این دیدار، دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر عطاالله کوهیان معاون مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت از مرکز آزمون و یکپارچه‌سازی پژوهشگاه فضایی ایران و آزمایشگاه‌های آن بازدید نمودند.