ساخت ماهواره بومی از نشانه‌های بارز توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی است

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه ساخت ماهواره بومی از نشانه‌های بارز توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی است گفت: رسیدن به محصولات فضایی کشور، از راه تامین داخلی،‌ این مهم را محقق می کند. ساخت ماهواره بومی از نشانه‌های بارز توجه به رویکرد اقتصاد مقاومتی است

دکتر حداد پور  در گفتگو با تماس نیوز،‌ به نامگذاری امسال مقام معظم رهبری، به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اشاره کرد و گفت: این  مهم، تلاش ما را برای رسیدن به محصولات فضایی مورد نیاز کشور، دو چندان می‌کند تاکمترین میزان وابستگی را به دنیا داشته باشیم و استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها را لحاظ کنیم.

وی با اشاره به اینکه در چند حوزه می‌توانیم کار کنیم ادامه داد:اولین حوزه تامین ماهواره های سنجشی و مخابراتی است و در فازهای بعد، تامین سیستم‌های جانبی که خدمات مورد نیاز وزارت ارتباطات را فراهم می کند

رئیس پژوهشگاه فضایی با بیان اینکه امیدواریم با استفاده از محصولات هوا و فضا، نیازهای کشور را پوشش دهیم افزود: در بعد ماهواره یکی از فعالیتها، قرار دادن و عملیاتی کردن آن در فضا هم در مسیر داخل و هم  مسیرخارجی مدنظر است .

حدادپور با اشاره به اینکه قراردادن ماهواره در مدار ، سرمایه‌گذاری سنگینی را به دنبال خواهد داشت:‌ افزود:‌ به حمدالله کشور در این حوزه وارد فعالیت شده است و برای حامل‌هایی که در کشور وجود دارد برنامه خوبی در نظر گرفته شده است.

وی با تاکید بر اینکه پروژه‌های ماهواره‌های سنجشی – مخابراتی در حال انجام است، افزود: این ماهواره‌ها به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته می‌شود

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا در بعد فضایی می توان کارآفرینی  ایجادکرد، افزود: شاید به صورت مستقیم، کارآفرینی نداشته باشیم ، اما به صورت غیر مستقیم در حوزه تامین اینترنت از طریق ماهواره‌های مخابرات فضایی بتوانیم در  این حوزه  نقش  داشته باشیم.

وی همچین تامین ماموریت‌های این پژوهشگاه را از طریق شبکه پیمانکاران در این حوزه یکی از روش‌های ایجاد کارآفرینی در این حوزه معرفی کرد و ادامه داد: ایجاد شرکت های دانش بنیان می تواند به حوزه کارافرینی کمک کند.

حداد پور در پاسخ به سوالی که  برخی معتقدند، پژوهش‌فضایی در کشور  روند روبه رشدی ندارد،گفت: پژوهش در این حوزه دیربازده است اما کم بازده نیست؛ باید در این زمینه، صبر تحقیقاتی و علمی داشته باشیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران اظهار کرد: در دنیا پژوهشگر معرفی نمی‌کنند، بلکه محصولات فضایی را معرفی می‌کنند و ما نیز باید بتوانیم محصولات و خدمت فضایی را افزایش داده و به نیازهای مردم پاسخ دهیم.

وی درباره محصولات ارائه شده در سال ۹۴ گفت: یکی از این محصولات ماهواره SRI۱ بود که به عنوان محصول میانی مطرح شد و پس از آن موتورکروی فضایی که گام خوبی در راستای دستیابی به فناوری های است که در آینده برای ماهواره‌های مخابراتی نیاز داریم .

رئیس پژوهشگاه فضایی تصریح کرد در سال ۹۵، دو دستاورد مدنظر ما است که یکی ماهواره ناهید ۱ به سفارش سازمان فضایی و دیگری سامانه مخابراتی بالنی  است که انشاء الله به دنبال آن هستیم که تا انتهای سال قسمتی از ان عملیاتی شود.

وی در خصوص شناسایی نخبگان در حوزه فضایی گفت: فارغ‌التحصیلان در رشته‌های مرتبط هوا و فضا، مکانیک ، برق افرادی هستند که یا مستقیم در بازار کار به ما وصل می‌شوند یا از طریق شرکتهای دانش بنیان به فعالیت می‌پردازند که لازم است ما بتوانیم از این ظرفیت‌ها نهایت استفاده را داشته باشیم.

حدادپور با اشاره به اینکه در صدد گسترش تعاملات  با دانشگاهها هستیم، افزود:‌ به دنبال آن هستیم که تعامل زیرسیستم‌های پژوهشگاه با دانشگاهها،  پررنگ‌تر شود.

رئیس پژوهشگاه فضایی بر لزوم افزایش دانش مردم در حوزه فضایی تاکید کرد و گفت: ‌یکی از شاخص هایی که باعث ایجاد غرور ملی می‌شود موفقیت‌های  فضایی است و اگر مردم این مهم را بشناسند این امر به نحو شایسته تر محقق می‌شود.

حدادپور به ظرفیت‌های پسابرجام اشاره کرد و گفت: امیدواریم امکان همکاری با کشورهای  صاحب فناوری  پرتاب،‌ فراهم شود و بتوانیم بعضی از ماهواره‌هایی را که در مسیر داخل ظرفیت لازم برایشان  وجود  ندارد، با همکاری طرف های  خارجی،‌  پرتاب کنیم.