معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تکمیل و بهره برداری از نخستین کریدور فناوری در تهران، مقدمه ای برای گسترش این طرح در سطح ملی و اجرای یکی از بندهای اولویت دار اقتصاد مقاومتی است. کریدور فناوری تهران مقدمه گسترش طرح در سطح ملی/انتظار ۵ساله برای بهره برداری از نخستین کریدور

«ایجاد نخستین کریدور ارتباطات و فناوری اطلاعات» یکی از ۶ برنامه اولویت دار ابلاغ شده از سوی معاون اول رئیس جمهوری به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تحقق شعار «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است.

کریدورهای علم و فناوری یکی از زیرساخت های توسعه اقتصاد دانش محور به شمار می روند که با ایجاد انگیزش در صنایع برای حرکت به سوی فناوری های نوین و کسب و کارهای دارای ارزش افزوده، محیطی برای جذب سرمایه گذاران، بنگاه های اقتصادی، شرکت ها و موسسه های دانش محور و شهروندان پدید می آورند.

این کریدورها منطقه های ویژه ای را مانند دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی، مرکزهای تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری، صنایع گوناگون و شرکت های دانش بنیان شامل می شوند که هدف اصلی آنها شکلدهی یک خوشه فناوری است. انتظار ۵ساله برای بهره برداری از نخستین کریدور فناوری اطلاعات
    «امیرحسین دوایی مرکزی» در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: مرحله اول برای ایجاد نخستین کریدور فناوری اطلاعات ایران تا پنج سال آینده به بهره برداری کامل می رسد.

دوایی مرکزی تاکید کرد، کریدورهای علم و فناوری در جهان با رویکردهای متفاوت جزء برنامه های توسعه ای منطقه ای به شمار می روند.

وی گفت: هدف کریدورهای فناوری آن است که صحنه حضور اقتصاد دانش بنیان در سطح جامعه به صورتی گسترش یابد که کل نظام های یک کشور را زیر تاثیر قرار داده و به صورت عملی به افزایش ثروت ملی و افزایش کیفیت زندگی شهروندان منجر شود.

دوایی، دو دسته از کریدورها را در جهان برشمرد و گفت: در دسته اول کریدورهایی قرار دارد که به طور طبیعی ایجاد و از سوی دولت ها تقویت شده اند تا کارایی آنها افزوده شود که نمونه آن «دره سلیکون» در کالیفرنیای آمریکاست.

معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات دسته دوم را کریدورهایی دانست که بر اساس مزیت های منطقه ای و به دست دولت ها ایجاد می شوند یا بتدریج به کمک آنها شکل می گیرند تا مجرای توسعه منطقه ای شوند.

وی اضافه کرد: بهره این نوع کریدور نیز در نهایت به عامه مردم می رسد که مدل آن را می توان در کشورهایی مانند چین و مالزی دید.

دوایی یادآوری کرد: در ایران فضای نوآوری و صنعتی پیشرفته به آن معنا وجود ندارد که این کریدورها به طور طبیعی ایجاد شود و سپس دولت از آن حمایت کند؛ همچنین دولت و نظام آنقدر امکانات در اختیار ندارد که مناطق بزرگ جغرافیایی را به صورت زیربنایی تغییر شکل دهد.

معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: وزارت ارتباطات دنبال فرمولی تلفیقی از این دو روش برای طراحی کریدور اطلاعاتی در کشور است.

به گفته وی، این وزارتخانه به طور نمادین یا واقعی عناصر یک کریدور را به صورت بالقوه درون خود دارد و این فرصتی است که با استفاده از آن می‌توان نقاط کانونی و پهنه‌های اولیه کریدور را در چهارچوب یک مدیریت مشترک و هم افزایانه ایجاد کرد و در مراحل بعد عناصر کلیدی دیگری را به آن افزود.

وی به وجود پست بانک اشاره کرد که می تواند به عنوان یک نهاد تامین کننده مالی در بخش فناوری آی.سی.تی فعالیت تازه ای را آغاز کند و ادامه داد: پژوهشگاه آی.سی.تی و پژوهشگاه فضایی نیز شاخص پژوهشی را شکل می دهند.

دوایی مرکزی به دانشکده پست و مخابرات اشاره کرد که در بعد آموزش تخصصی و تربیت نیروهای ماهر، توانمند است و البته باید توان آن گسترده تر شود.

وی افزود: وجود منطقه ویژه فرودگاهی پیام مکان بسیار مناسبی است برای آنکه سرمایه گذاران بین المللی و شرکت های معتبر بین المللی آی.سی.تی بویژه در بخش تولید، آنجا سرمایه گذاری کنند.

معاون نوآوری و فناوری وزیر ارتباطات از ایجاد یک پارک فناوری در اتوبان کرج برای استقرار فعالان بخش آی.سی.تی و ایجاد زیرساخت های فناوری خبر داد و گفت: قرار است در این پارک شرکت های نوآور و توانمندی حضور یابند تا در زمینه اینترنت اشیا که آینده آی.سی.تی جهان را شکل می دهد، به طور جدی اقدام های اساسی انجام دهند.

وی یکی دیگر از شاخصه های ایجاد کریدور را درگاه ورود اینترنت در شرق تهران عنوان کرد که می تواند در توسعه کریدور موثر واقع شود.

منبع:ایرنا