تکذیب خبر منتشره در برخی رسانه‌ها

به نقل از معاون پژوهش پژوهشگاه فضایی ایران
    دکتر محسن شاطرزاده معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران مطلب منتشره به نقل از وی در برخی از خبرگزاری‌ها را تکذیب کرد. تکذیب خبر منتشره در برخی رسانه‌ها

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دکتر محسن شاطرزاده معاون پژوهش و فناوری این پژوهشگاه مطالبی را که به‌تازگی از وی در برخی از رسانه‌ها در خصوص فعالیت‌های فضایی کشور منتشر شده را نادرست خواند و آن را تکذیب نمود.

بنا به این گزارش، دکتر شاطرزاده اظهار داشت: من در اواخر بهمن سال‌جاری در یک روز غیرکاری و تعطیل و از جایگاه سفیر سابق ایران در برزیل در همایش بسیج دانشجویی دانشگاه‌های مشهد و ساری شرکت نموده و سخنرانی‌ای در موضوع " اقتصاد مقاومتی و ظرفیت روابط خارجی"  بیان نمودم که این سخنرانی هیچ ارتباطی با حوزه فضایی کشور نداشته و از جایگاه معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران نبوده است.

اما، متاسفانه، برخی خبرگزاری‌ها، به جای پرداختن به موضوع سخنرانی، به حاشیه رفته و مطالبی را از قول این‌جانب به عنوان معاون پژوهش پژوهشگاه فضایی ایران درج کردند که صحت ندارد.

وی افزود: در این خصوص، جوابیه‌ای برای رسانه‌ها ارسال شده که متاسفانه به چاپ نرسیده است.

حمایت وزارت ارتباطات از فعالیت‌های فضایی

دکتر شاطرزاده با اشاره به انتقال پژوهشگاه فضایی و سازمان فضایی ایران به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از بهمن ۹۳، اظهار نمود: از جمله اقدامات به‌عمل آمده در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه علوم و فناوری فضایی، پیش‌بینی اعتبار  قابل توجه برای بخش فضایی در برنامه ششم توسعه از سال ۱۳۹۵ بوده است.

وی افزود: بودجه پیش‌بینی شده در بخش فضایی برنامه ششم توسعه با تلاش متخصصان و محققان توانمند کشورمان می‌تواند تحولات مهمی را در عرصه علم و فناوری فضایی و در نتیجه توسعه این فناوری‌ها در ایران رقم زند.

معاون پژوهشی پژوهشگاه همچنین به رشد ۳۵ درصدی بودجه جاری پژوهشگاه فضایی ایران در سال آتی اشاره نمود که با حمایت‌های وزارت ارتباطات محقق شده و می‌تواند زمینه‌ساز حل مشکات جاری باشد.

دکتر شاطرزاده در ادامه، به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه فناوری فضایی پرداخت که از آن جمله، راه‌اندازی فاز اول آزمایشگاه سیستمی فضایی و برنامه‌ریزی برای اجرای فاز دوم مرکز آزمون و یک‌پارچه‌سازی پژوهشگاه فضایی ایران بوده که حمایت‌های مالی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نقش مهمی در ایجاد آن داشته است.

فعالیت‌های ماهواره‌ای پژوهشگاه فضایی

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص فعالیت‌های ماهواره‌ای این پژوهشگاه اظهار داشت: ماهواره مخابراتی SRI طراحی و ساخته شده، مدل مهندسی ماهواره ناهید ۱ انجام شده و مدل فضایی آن در دست اجراست.

وی افزود: با پیش‌بینی اعتبارات لازم توسط  وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه فضایی ایران پروژه ناهید ۲ و پارس ۱ را به‌عنوان گام‌های اساسی در برنامه ماهواره‌های بومی در دستور کار خود دارد.

از سوی دیگر، در بحث پرتاب، مذاکراتی با وزارت دفاع برای پرتاب ماهواره با پرتابگرهای بومی در حال انجام است.