آغاز به کار دومین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران

دومین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران با حضور سرپرست پژوهشگاه فضایی ایران، معاونان، روسای پژوهشکده‌های زیر مجموعه و مدیران و کارشناسان مجموعه پژوهشگاه در روز سه شنبه مورخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۴ در سالن اجتماعات این پژوهشگاه  آغاز شد.

آغاز به کار دومین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران

به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه در ارائه گزارش دومین نشست ضمن بیان تاریخچه،  به اهداف اصلی نشست اشاره نموده و گفت تبادل دانش و فناوری تولید شده در مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران و ایجاد فضای ارتباطی بین محققین از اهداف اصلی دومین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران است.

وی همچنین این نشست را فرصتی برای ارزشیابی و اعتباردهی به پروژه‌ها و بیان مشکلات و موانع اجرای پروژه‌های فضایی و یافتن راه‌حل برای فائق آمدن بر مشکلات در آینده دانست.

بنا براین گزارش و به نقل از معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران، ۱۴ پروژه توانمند ساز و سیستمی و ۲۴ مقاله که توسط ۳۳ داور ارزیابی و به تایید نهایی رسیده‌اند، طی دو روز در این نشست ارائه می‌شود.

در این نشست همچنین روسای پژوهشکده‌های زیر مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران به ارائه گزارشی از فعالیت‌های سال ۱۳۹۴ خود پرداختند.

ریاست پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی پژوهشگاه فضایی ایران سه حوزه حمل ونقل فضایی، هوا فضا و ICT را به عنوان محورهای اصلی فعالیت‌های پژوهشکده در سال ۹۴ اعلام نمود.

آغاز به کار دومین نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران

بنا براین گزارش، فعالیت در حوزه نانو با کاربردهای فضایی و صنعتی،  پروژه بلوک انتقال مداری و فعالیت‌هایی در حوزه مخابرات و ICT  از جمله فعالیت‌های پژوهشکده مذکور در سال ۹۴ بوده است.

پژوهشکده رانشگرهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران  به فعالیت‌هایی از جمله پروژه‌های طراحی و ساخت پین‌پولر و بوم گرادیان جاذبه، سامانه تعدیل آب و هوا به روش یونیزاسیون، رانشگر یونی و چرخ عکس اشاره نمود.

هدف اصلی پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران در سال ۱۳۹۴ انجام پروژه‌های کاربردی در حوزه  فضایی بوده است که در این راستا فاز اول ودوم رادار دهانه مصنوعی به اتمام رسیده است، نمونه باتری لیتیوم یونگ با قابلیت کاربرد در ماهوراه ساخته شده و آزمایشگاه‌های این پژوهشکده برای خدمات دهی به درون و بیرون پژوهشکده توسعه یافته است.

بر اساس این گزارش، پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران نیز پروژه‌های مختلف همچون تدوین دانش فنی و ساخت پنل‌های خورشیدی برای سامانه‌های فضایی، ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری مورد استفاده در سامانه‌های فضایی و چند پروژه دیگر را در دست انجام دارد.

شایان توجه است در سایر بخش‌های این نشست،  در روز اول مقالاتی در زمینه طراحی مفهومی بلوک انتقال مداری؛کاربرد نانوساختارهای سرامیکی در نازل‌ها و سپرهای حرارتی؛ طراحی، تجهیز و راه اندازی فاز اول مرکز یکپارچه‌سازی و آزمون پژوهشگاه فضایی ایران ارائه خواهد شد.

خاطر نشان می‌سازد در روز دوم نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران، به ارائه مقالاتی چون طراحی، ساخت و تست ماهواره مخابراتی تحقیاتی SRI و معرفی نرم‌افزاد در حلقه برای شبیه سازی ماهواره‌های ژئو، طراحی و اجرای آزمون‌های زیر سیستم‌های فضایی، ساخت و صحه گذاری ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری پرداخته خواهد شد.

نشست تخصصی دستاوردهای علمی و فنی پژوهشگاه فضایی ایران از روز سه شنبه  ۴ اسفند آغاز و تا روز چهارشنبه ۵ اسفند ماه در سالن اجتماعات پژوهشگاه فضایی ایران ادامه خواهد داشت.