رییس سازمان فضایی ایران: توسعه بومی فناوری های فضایی اولویت اصلی این سازمان است

رئیس سازمان فضایی ایران با تاکید برسیاست منسجم سازمان فضایی گفت: توسعه بومی فناوری های فضایی اولویت اصلی سازمان فضایی ایران است. رییس سازمان فضایی ایران: توسعه بومی فناوری های فضایی اولویت اصلی این سازمان است

دکتر بهرامی در گفتگو با خبرنگار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان این مطلب افزود: برای تامین نیازهای مخابراتی و پخش، خریدهای مطابق با سیاست های دولت انجام می شود، اما با توجه به سیاست مقام معظم رهبری در خصوص توسعه فناوری وسیاست وزارت ارتباطات دراین باره، موضوع گسترش فناوری های بومی در دستور کار این سازمان است.

وی یکی از برنامه های اجرایی سازمان فضایی را ساخت ماهواره ملی عنوان کرد و گفت: موضوع سنجش از راه دور و ناوبری فضایی گستردگی عظیمی در کاربردهای این صنعت دارد که باید به آن توجه کرد.

بهرامی در پاسخ به سوالی در خصوص اپسکو که دو سال ریاست شورای آن با جمهوری اسلامی ایران است، گفت: اعضاء اپسکو شهریور سال ۹۵ به تهران می آیند و قصدداریم درمدت این دوسال، یکبار این اجلاس درتهران برگزارشود.

وی حضور در اپسکو را یک فرصت منحصر بفرد دانست و تاکید کرد:  لازم است به منافعی که در اپسکو وجود دارد؛  توجه شود، به خصوص در پروژه هایی که ممکن است نخواهیم مستقیماً وارد عمل شویم و سرمایه گذاری داشته باشیم.

بهرامی ارتباط صنعت و دانشگاه را در بخش فضایی بسیار تنگاتنگ عنوان کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم فرصتی ایجاد کنیم تا فعالیتهای بخش خصوصی در حوزه فضایی پا بگیرد.

وی با اشاره به اینکه طراحی و ساخت ماهواره ها بعد از انقلاب در ایران اسلامی آغاز شد، افزود: دانشگاه شریف، دانشگاه علم وصنعت، امیرکبیر، شهید ستاری، خواجه نصیر و مالک اشتر در این زمینه به تقویت نیروی انسانی خود پرداختند.

وی حمایت وزارت ارتباطات و دکتر واعظی را از فعالیت های فضایی، بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: همه فعالیتهای فضایی کشور، از نوع صلح آمیز است.

رییس سازمان فضایی در پاسخ به سوالی درخصوص  نوع خدمات ارائه شده در پژوهشگاه فضایی، گفت: تاکنون پژوهشگاه فضایی ایران، مرکز ثقل فعالیت های فضایی بوده است و ما می خواهیم این موضوع باقی بماند.

وی با بیان اینکه تنوع فعالیت در شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها به صورت شبکه ای نیازمند هسته مرکزی و قوی است، ادامه داد: پژوهشگاه فضایی می تواند این مهم را به انجام  برساند.

بهرامی چابک سازی و انعطاف پذیری ساختاری در هر مجموعه ای از جمله پژوهشگاه فضایی را ضروری خواند و ادامه داد: آزمایشگاه موجود در این  پژوهشگاه، زمینه ساز یکپارچه سازی  فعالیتها در حوزه فضایی است.

رییس سازمان فضایی درباره رفع نیازهای ماهواره ای کشور اظهار کرد: برای رفع این نیازها مذاکرات را آغاز کرده ایم و منتظریم وضعیت ماهواره هایی چون مصباح  مشخص و تبدیل به قرارداد شود.