سرمایه‌گذاری جهانی در عرصه فناوری فضایی

کشورهای جهان برای حضور بیشتر در عرصه فناوری‌های فضایی به رقابت پرداخته و سرمایه‌گذاری‌های کلان می‌کنند. سرمایه‌گذاری جهانی در عرصه فناوری فضایی

دکتر حسن کریمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در  مراسم "جشنواره فضا"  با بیان مطلب فوق اظهار داشت: کشورهای پیشرفته جهان با توجه به اهمیت دست‌آوردهای فناوری‌های فضایی و نقش آن در توسعه پایدار،  سرمایه‌گذاری کلانی در این حوزه می‌نمایند و البته درآمد خوبی هم از این بابت به ‌دست می‌آورند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دکتر کریمی اظهار داشت بنا بر آمار منتشره،  درآمد جهانی حاصل از صنایع ماهواره در سال ۲۰۱۴، دویست و سه میلیارد دلار بوده است.

وی با بیان این مطلب که ۵۷ کشور جهان، حداقل یک ماهواره عملیاتی دارند، افزود: در سال ۲۰۱۴، از ۱۲۶۱ ماهواره عملیاتی کشورها، بیش از ۵۰ درصد آن ماهواره‌های مخابراتی بوده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران همچنین اظهار داشت: در سال ۲۰۱۴، تعداد ۲۰۸ ماهواره پرتاب شده که تقریبا دو برابر سال ۲۰۱۳ ( با ۱۰۷ ماهواره ) بوده و ماموریت آنها در حوزه‌های مختلف مخابراتی، هواشناسی، ناوبری، حفاظت نظامی، تحقیق و توسعه، علمی و رصد زمین بوده است.

وی یادآور شد: آمار ارائه شده نشان‌دهنده اهمیت صنایع فضایی در جهان و تلاش کشورها برای حضور بیشتر در این عرصه است.

در ادامه، دکتر کریمی به کاربرد دست‌آوردهای  فضایی در زندگی روزمره از جمله انتقال سریع اطلاعات، پزشکی از راه دور، مدیریت بحران بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله و طوفان و مدیریت منابع آبی اشاره کرد.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران که در جشنواره فضا سخن می‌گفت، هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی عموم مردم، به‌ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان با علوم و فناوری‌های فضایی و دست‌آوردهای حاصله از آن، معرفی دست‌آوردهای کشورمان در این عرصه و علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان و دانشجویان به تحصیل این علوم عنوان نمود.

خاطرنشان می‌سازد جشنواره فضا به مناسبت هفته جهانی فضا در روزهای ۱۶ و ۱۷ مهر سال‌جاری در گنبد مینای پارک آب و آتش برگزار شد.