با حضور رئیس جمهور عرضه شد

جدیدترین دستاوردهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی

با حضور رئیس جمهور، در نمایشگاه فناوری فضایی تجلی اقتدار ملی، جدیدترین دستاوردها و طرح‌های فضایی محققان و متخصصان پژوهشگاه فضایی ایران ارائه شد.

با حضور رئیس جمهور عرضه شد

مدل ماک آپ فضاپیمای E۱ از پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی، مدل فضایی ماهواره SRI SAT از پژوهشکده سامانه‌های ماهواره و پروژه پین پولر از پژوهشکده رانشگرهای فضایی از جمله دستاوردها و فناوری‌های فضایی جدید مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی است که در روز سه شنبه مورخ ۲۸ بهمن سال جاری برگزار شد.

ارائه مدل ماک آپ فضاپیمای E۱ پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی:

ژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی علاوه بر دستاوردهای پیشین خود شامل کاوشگرهای پژوهش، پیشگام، کاوشگرهای ۴، ۲ و ۱ و تجهیزات مرتبط به این کاوشگرها، مدل ماک آپ فضاپیمای E۱  خود را نیز عرضه نمود.

فضاپیمای سرنشین‌دار E۱ فضاپیمایی علمی ـ پژوهشی است که به منظور توسعه فناوری و کسب دانش فنی با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به فضانورد در محدوده ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین و بازگشت سالم آن طراحی، ساخت، آزمایش، مونتاژ، یکپارچه و پرتاب می‌شود. براساس مطالعات انجام‌شده و با توجه به الزامات اعزام انسان به فضـا و لزوم دست‌یابی به قابلـیت اطمینان مناسب، چند پرتاب فضایی از خانواده فضاپیمای کلاس E تا قبل از اعزام فضانورد به فضا لازم خواهد بود.

ارائه مدل ماک آپ فضاپیمای E۱ پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی:

مدل فضایی ماهواره SRI SAT پژوهشکده سامانه‌های ماهواره:

ماهوارهSRI SAT  یک ماهواره تحقیقاتی – مخابراتی با قابلیت ارسال و دریافت پیام کوتاه در ایستگاه‌های زمینی است و به منظور آزمون در مدار المان‌های پشتیبانی که در ماهواره‌های آینده‌ سازمان فضایی ایران به-کار گرفته خواهند شد، در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.

این ماهواره در تطابق با قیود جرمی و ابعادی پرتابگر سفیر ب ۱در مدت زمان کوتاهی طراحی و ساخته شده  و سابقه قبلی ندارد و ماموریت‌های آن در راستای دست‌یابی به فناوری طراحی، ساخت، آزمون و سازگاری با پرتابگر برای اولین بار در کشور مطرح شده است که در قالب یک ماهواره تحقیقاتی- مخابراتی پیاده‌سازی خواهد شد. این ماهواره نسبت به ماهواره‌های قبلی کشور تقریبا در تمامی زیر سیستم‌ها، ارتقای فنی دارد.

مدل فضایی ماهواره SRI SAT پژوهشکده سامانه‌های ماهواره:

پژوهشکده سامانه‌های ماهواره همچنین در این نمایشگاه دستاوردهایی چون مدل مهندسی ماهواره ناهید، تجهیزات و سخت افزارهای تولید شده توسط زیر سیستم‌ها و نمونه پنل‌های خورشیدی گالیومی این ماهواره را ارائه نمود.

پروژه پین پولر غیر انفجاری پژوهشکده رانشگرهای فضایی:

پژوهشکده رانشگرهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران همچنین، پروژه‌ پین پولر غیر انفجاری را در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه داد. پین‌پولرها از جمله سخت‌افزارهای پرکاربرد در حوزه مکانیزم فضایی است که به دو دسته کلی انفجاری و غیرانفجاری تقسیم‌بندی می‌شوند.از عمده کاربردهای کلیدی پین‌پولر می‌توان به مکانیزم رهایش آرایه‌های خورشیدی، آنتن‌های ارتباطی، جدایش طبقات ماهواره‌بر، اتصال مخزن ذخیره سوخت، کلاهک ماهواره و ... اشاره کرد.

پروژه پین پولر غیر انفجاری پژوهشکده رانشگرهای فضایی:

این پژوهشکده همچنین دستاوردهای پیشین خود همچون چرخ عکس العملی، بوم گرادیان جاذبه و موتور الکترونیکی یونی را برای عرضه به نمایشگاه آورده بود.

پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این نمایشگاه دو دستاورد جدید، محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی و نمونه هسته سوراخ دار فضایی را ارائه داده بود.

محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی قابل کاربرد در سامانه‌های فضایی به ویژه برای تأمین توان ماهواره ناهید بوسیله پانل خورشیدی از جنس گالیوم آرسناید با بازده حدود ۳۰% طراحی شده است.

28.11.1393-04.jpg

هسته‌های سوراخدار فضایی نیز  به منظور ایجاد مسیر گذر هوای محبوس در هسته ساختارهای ساندویچی به کار رفته در سازه ماهواره‌ها و یا تخلیه گاز به وجود آمده در اثر گازروی مواد به کار رفته در هسته و جلوگیری از گسست این ساختار‌ها طراحی شده است.

پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران علاوه بر این دو محصول جدید ،دستاوردهایی چون نمونه پانل ساندویچی لانه زنبوری، مدل مهندسی ماژول خورشیدی ماهواره مکعبی، نمونه تست‌های مکانیکی انجام شده بر ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری و نمونه پانل اینسرت گذاری شده را در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه نموده بود.

قابل ذکر است دو پژوهشکده دیگر مجموعه پژوهشگاه فضایی ایران نیز با محصولات و دستاوردهای متنوعی به این نمایشگاه آمده بودند.

پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی با محصولاتی همچون موتورهای کاوش، بلوک انتقال مداری، کلکسیونی از پیشرانه‌های طراحی و ساخته شده با قابلیت کاربرد در سامانه‌های حمل و نقل فضایی، موتور هیبرید در این نمایشگاه شرکت کرده بود.

وظیفه بلوک انقال مداری این است که ماهواره را از مدار پایین(۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر) تا مدار زمین آهنگ(۳۶۰۰۰ کیلومتر) منتقل نماید.

موتور هیبریدترکیبی از موتورهای سوخت جامد و موتورهای سوخت مایع است که عمدتا مزایای هر دو را دارد و عاری از معایب آن دو است.

پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران با محصولاتی چون پروژه طراحی، بهینه سازی و ساخت سیستم تنظیم دما برای استفاده در لباس فضانوردان، پروژه غذای فضانورد، باتری‌های لیتیومی و نقره و رادار دهانه مصنوعی (سار) در این نمایشگاه حاضر شده بود.

گروه پژوهشی علوم و کاربردهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران نیز پروژه‌های ارزشمند و کاربردی چون سامانه پایش محصول برنج با استفاده از فناوری سنجش از دور ماهواره‌ای و سامانه ماهواره پایش حریق را در این نمایشگاه ارائه نموده بود.

نمایشگاه فناوری فضایی تجلی اقتدار ملی، درمحل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی  برای ارائه محصولات و طرح‌های پژوهشی در حوزه علوم و فناوری‌های فضایی با مشارکت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی فعال کشور در این عرصه برگزار شده است.