دومین نشست تخصصی مخابرات سامانه‌های فضایی
    سومین نشست تخصصی تعیین و کنترل وضعیت سامانه‌های فضایی

پنجمین همایش فناوران فضایی در تاریخ ۲۳ و ۲۴ آذر سال‌جاری با تمرکز بر دو محور تخصصی مخابرات و تعیین و کنترل وضعیت سامانه‌های فضایی در پژوهشکده سامانه‌های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران برگزار خواهد شد.

پنجمین همایش فناوران فضایی

با توجه به اینکه پژوهشکده سامانه‌های ماهواره به عنوان بازوی فنی پژوهشگاه فضایی ایران متولی مدیریت، نظارت و انجام تمامی امور مربوط با سامانه‌های ماهواره در سطح کشور است و در میان دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور عهده‌دار نقش محوری در این حوزه است، اجرای طرح‌های پژوهشی، کاربردی و توسعه‌ای و طراحی و ساخت ماهواره‌ را از اهم وظایف خود می‌داند.

بنابراین، در راستای ایجاد بستر مناسب برای هم‌اندیشی و هم‌افزایی هرچه بیشتر پژوهشگران و فعالان حوزه فضایی کشور و با هدف ایجاد فضای اجماع بین مجریان و مدیران پروژه‌های ماهواره‌ای داخلی، برای پنجمین سال متوالی همایش فناوران فضایی را برنامه‌ریزی  و برگزار می‌نماید.

خاطر نشان می‌سازد که در راستای بلوغ هم‌افزایی در این حوزه  و برای جهت‌دهی و اثرگذاری بیشتر این‌گونه همایش‌ها، تجارب، نیاز مخاطبان و برآیند کلی همایش‌های گذشته، مدیران پژوهشکده را به سوی برگزاری نشست‌های کاملا" تخصصی سوق داده است.

از این رو پژوهشکده سامانه‌های ماهواره در سال گذشته به منظور دستیابی به وحدت نظر بین حوزه‌های مختلف خصوصی، دولتی، نظامی و دانشگاهی کشور نشست‌هایی با موضوع مخابرات، نرم‌افزار و تعیین و کنترل وضعیت را با حضور جمعی از نخبگان، پژوهشگران و پیشکسوتان  عرصه علم و فناوری فضایی برگزار کرد و با تشکیل کمیته علمی، ادامه این همایش‌ها را هدف‌گذاری و  برنامه‌ریزی نمود.

بدین ترتیب، پنجمین همایش فناوران فضایی در سال ۱۳۹۳،  در هفته پژوهش، با محوریت سامانه‌های فضایی در قالب دو نشست تخصصی مخابرات در سامانه‌های فضایی و همچنین تعیین و کنترل وضعیت سامانه‌های فضایی برنامه‌ریزی شده است.

طی دومین نشست تخصصی مخابرات که در روز یکشنبه مورخ ۲۳ آذر سال‌جاری در محل پژوهشکده‌ سامانه‌های ماهواره برگزار خواهد شد، موضوعات روز مخابراتی در حوزه فضا و به‌خصوص ماهواره‌ها مورد بحث گذاشته خواهد شد.

در این هم‌اندیشی، با توجه به نیاز فعلی پروژه‌های کشور در حوزه فضایی، سعی شده‌است بررسی روش‌ها، فناوری‌ها و استانداردهای سیستم‌های رهگیری و رنجینگ ماهواره‌های LEO و بررسی امکانات و توانمندی‌ها در داخل کشور، به عنوان سرفصل‌های اصلی و تخصصی این نشست به چالش گذاشته شود تا ضمن شناسایی سازندگان سیستم‌های رهگیری ماهواره‌ها، انتقال تجربیات متخصصان و درس‌آموختگان این حوزه نیز صورت پذیرد و در مورد نقاط قوت و ضعف صنعت مخابرات فضایی کشور تعاملی مؤثر صورت پذیرد.

امید است تا با هم‌افزایی پژوهشگران کشور با افق دستیابی به قدرت رقابت در جامعه جهانی،گام‌های بلندی در راستای تقویت نقاط قوت حوزه مخابراتی ماهواره‌ها برداشته شود و از سویی دیگر به راهکارهای عملیاتی و موثر به منظور رفع کاستی‌ها و نقاط ضعف در این حوزه دست یابیم.

همچنین در این همایش، سومین نشست تخصصی زیرسیستم تعیین و کنترل وضعیت سامانه‌های فضایی در روز دوشنبه مورخ ۲۴ آذر سال‌جاری  با حضور جمعی از متخصصان و کارشناسان  این حوزه که در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مشغول به فعالیت می‌باشند، برگزار خواهد شد. این نشست فرصتی است تا پژوهشگران کشور ضمن هم‌افزایی، به بررسی فرصت‌ها و چالش‌های زیرسیستم تعیین و کنترل موقعیت و وضعیت سامانه‌های فضایی پرداخته و سطح بلوغ فناوری‌های موجود کشور در تمامی سطوح زیرسیستم ACS  را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.

ازآنجاکه تعامل سازنده میان فعالان عرصه تعیین و کنترل وضعیت می‌تواند سرعت دست‌یابی به ماهواره‌های پیچیده‌تر را فراهم نماید، بررسی سطح بلوغ فناوری چرخ عکس‌العملی و سیم‌پیچی مغناطیسی به منظور استفاده در ماهواره‌های ساخت داخل کشور به عنوان سرفصل‌های تخصصی به چالش کشیده خواهد شد.