برترین‌ تیم‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران معرفی شد

در مراسم اختتامیه چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران در روز یکشنه نهم آذر ماه در محل پژوهشگاه فضایی ایران تیم‌های شرکت کننده ارزیابی و برترین‌ تیم‌های این دوره  مسابقات معرفی شدند.

برترین‌ تیم‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران معرفی شد

چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران که مرحله پایانی آن از روز جمعه هفت آذر ماه آغاز شده بود، پس از سه روز پیاپی و رقابت میان تیم‌های شرکت کننده، امروز یکشنبه نهم آذرماه با ارائه گزارش عملیات از سوی تیم‌ها و اعلام برندگان نهایی به پایان رسید.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران از میان تیم‌های شرکت کننده در چهارمین دوره این مسابقات که در دو دسته کلاسیک و حرفه‌ای و چهار گروه ماموریتی برگزار شد، در دسته کلاسیک در گروه ماموریت تصویر برداری‌ تیم‌های آیداس از دانشگاه علم و صنعت ایران، ژوبین ۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان، صعود از دانشگاه پیام نور مشهد و در گروه ماموریتی سنجش اتمسفر تیم‌های شهاب ۵ از دانشگاه دولتی کاشان ، فطرس از دانشگاه پیام نور مشهد و پرواز مصنوعی هوش از دانشگاه تبریز، به عنوان رتبه‌های اول تا سوم  هر گروه ماموریتی انتخاب و معرفی شدند.

در دسته حرفه‌ای چهارمین دوره مسابقات کن ست در گروه ماموریتی بازگشت به محل معین تیم‌های  UTSAT دانشگاه تهران، شهاب ۴ دانشگاه دولتی کاشان و TUUAV۲ دانشگاه تبریز و در گروه ماموریتی  بازیابی محموله زیستی تیم‌های پلوتون دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران، ژوبین یک دانشگاه صنعتی اصفهان، سهایداس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجازی به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم  را کسب نمودند.

شایان ذکر است از تمامی برندگان با اهدای لوح تقدیر و تندیس و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.

افزون بر این، تیم FNSTSAT از دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران به عنوان تیم شایسته اخلاق این دوره مسابقات معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت.

برترین‌ تیم‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران معرفی شد

در دسته کلاسیک در گروه ماموریتی سنجش اتمسفر تیم‌های آریو از دانشگاه شاهرود و هاینش دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی رتبه‌های چهارم و پنجم را کسب نمودند.

در دسته حرفه‌ای نیز در گروه‌ ماموریتی بازگشت به محل معین تیم هارس دانشگاه صنعتی مالک اشتر و در گروه ماموریتی بازیابی محموله زیستی تیم FNSTSAT دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران رتبه‌های چهارم را دریافت کردند.

چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران از اسفند ماه سال ۱۳۹۲ با ثبت نام  ۹۰ تیم‌ شرکت کننده آغاز و پس از طی شدن سه مرحله طراحی و ساخت در نهایت ۱۶ تیم به مرحله پایانی راه یافتند.

تیم‌های شرکت کننده در روز او ل، همزمان با مراسم افتتاحیه این مسابقات در محل پژوهشگاه فضایی ایران، به ارائه پوسترهای خود پرداختند. در روز دوم، در فرودگاه آزادی شهرستان نظرآباد، عملیات کن‌ست‌ها پس از رهاسازی از بالن در ارتفاع حدود ۳۰۰ متری ارزیابی شده و در نهایت در روز سوم نتایج مسابقات پس از بررسی خروجی‌های تیم‌ها، در قالب ارائه‌ گزارش عملکرد، اعلام شد.

بنا به اظهارات آقای دکتر ابراهیمی رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی، شانزده تیم دانشجویی راه یافته به مرحله پایانی چهارمین دوره از مسابقات کن ست ایران در دو گروه کلاسیک و حرفه‌ای با چهار ماموریت تعیین شده تصویربرداری، سنجش اتمسفر در رسته کلاسیک و بازگشت به محل تعیین شده و بازیابی محموله زیستی در رسته حرفه‌ای به رقابت پرداختند.

وی افزود در دسته کلاسیک در ماموریت تصویر برداری تیم‌های آیداس از دانشگاه علم و صنعت ایران، ژوبین ۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان و شاهین  وصعود از دانشگاه پیام نور مشهد شرکت داشتند. همچنین در این دسته در ماموریت سنجش اتمسفر  تیم‌های هاینس از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، آریو از داشنگاه شاهین، فطرس و پرند از دانشگاه پیام نور مشهد، پرواز مصنوعی هوش از دانشگاه تبریز و شهاب پنج از دانشگاه دولتی کاشان حضور داشتند.

در دسته حرفه‌ای  نیز در گروه ماموریتی بازگشت به محل تعیین شده نیز تیم‌های آت ست دانشگاه تهران، هارس دانشگاه صنعتی مالک اشتر، شهاب چهار دانشگاه دولتی کاشان و  TUUAV۲ دانشگاه تبریز و در گروه ماموریتی بازیابی محموله زیستی تیم‌های سهایداس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مجازی، پلوتون دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران،FNSTSAT  دانشکده علوم و فنون دانشگاه تهران و ژوبین یک دانشگاه صنعتی اصفهان به رقابت با یکدیگر پرداختند.

برترین‌ تیم‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران معرفی شد

رئیس پژوهشکده سامانه‌های فضا نوردی بیان کرد گزارش طراحی اولیه،گزارش طراحی دقیق، ارائه پوستر، عملیات پرتاب و گزارش پس از پرتاب معیارهای داوران برای ارزیابی تیم‌های شرکت کننده در این مسابقات بود.

قابل ذکر است است مسابقات کن‌‌ست شامل تمام جوانب طراحی، ساخت و آزمون یک پروژه فضایی از گزارش طراحی اولیه آن گرفته تا پیاده سازی در روز عملیات و ارائه نتایج پس از آن است. مأموریت‌ها و الزامات در نظر گرفته شده در این مسابقات به منظور بازتاب جنبه‌ های مختلف مأموریت‌‌های واقعی فضایی از جمله شرایط و الزامات مأموریت‌های سنجش از دور، مخابرات، زیست فضایی و خودکارسازی طراحی شده است.

مسابقات کن ست در کشورهای آمریکا، اسپانیا، فرانسه و دیگر کشورهای دنیا با هدف فراهم کردن فضایی برای انجام فعالیت‌های عملی دانشجویان و آشنا سازی آنان با روحیه کار تیمی و تجربه برخی مسائل در شرایط واقعی و امکانات محدود برگزار می‌شود .

برترین‌ تیم‌های چهارمین دوره مسابقات کن ست ایران معرفی شد

در همین راستا مسابقات کن ست ایران نیز به ابتکار پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه فضایی ایران در سطح دانشگاه‌های کشور با هدف ایجاد زمینه‌‌ای برای رشد کیفی دانش و تجربه دانشجویان و علاقه‌مندان به فناوری‌های فضایی و علوم مرتبط با آن و شرکت در رقابتی هیجان ‌انگیز و مطرح شدن ایده‌ های نو، تا کنون در چهار دوره متوالی برگزار شده است.