مسابقه طراحی سه‌بعدی محفظه‌های فضایی برای دانش‌آموزان

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشگاه فضایی ایران، ناسا اقدام به برگزاری مسابقه طراحی سه‌بعدی محفظه‌های فضایی برای دانش‌آموزان نموده است. مسابقه طراحی سه‌بعدی محفظه‌های فضایی برای دانش‌آموزان

در این مسابقه که سری دوم از "مسابقات مهندسان آینده" است، از دانش‌آموزان تمامی گروه‌های سنی خواسته شده بود یک مدل سه‌بعدی دیجیتالی از محفظه‌هایی که فکر می‌کردند برای فضانوردان کاربرد دارد را ساخته و به ناسا ارائه بدهند.

از آن‌جایی که در ایستگاه فضایی بین‌المللی، لازم است تمامی اشیا با دقت نگهداری شده و یا به جایی بسته شده باشند، فضانوردان مجبور هستند برای تمامی وسایل (قطعات یدکی، زباله، غذا و...) از محفظه‌های مخصوص استفاده کنند. محفظه‌های گیاهی (گلدان) برای جذب آب و دی‌اکسید کربن در گیاهان و محفظه‌های بررسی کرم‌های میوه که برای تطابق آن‌ها با ژن بیماری‌های مختلف در بخش‌های آلوده بدن انسان استفاده می‌شوند، از جمله این محفظه‌ها هستند.

مسابقه طراحی سه‌بعدی محفظه‌های فضایی برای دانش‌آموزان

شایان ذکر است لازم بود طرح‌های ارئه شده با چاپگرهای سه‌بعدی قابل ساخت باشند. بدان معنا که دانش‌آموزان برای طراحی این محفظه‌ها باید از نرم‌افزار مدلسازی سه‌بعدی استفاده می‌کردند تا فضانوردان بتوانند در مأموریت‌های آتی خود از آن‌ها استفاده نمایند.

در پایان این مسابقه از نفرات برتر دعوت شد از فعالیت‌های اکتشافی فضایی در حال انجام ناسا برای سفر به مریخ دیدن نمایند.

منبع خبر: http://www.nasa.gov